Turkiyede kullanabileceginiz en iyi mesajlasma uygulamalari

Türkiye’de kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları

Türkiye’de kullanabileceğiniz mobil ve masaüstü 5 mesajlaşma uygulamasını sizler için açıkladık! İşte kullanabileceğiniz o uygulamalar.

Artık ülkemizde mesajlaşma uygulamaları bir hayli fazlalaşırken pratik kullanım ve basit arayüz sunan bazı uygulamalar mevcut. Genelde hepimizin şuan kullandığı bir uygulama olsada alternatif düşünenler için yeni uygulamaları tanıtıyoruz. İşte o uygulamalar…

whatsapp

WhatsApp Mesajlaşma Uygulaması!

WhatsApp uygulamasını hem mobil hem de masaüstü platformda kullanmanız mümkün. Mobil için mağazanızdan indirebileceğiniz uygulamayı masaüstü web ortamında kullanmak isterseniz eğer, web.whatsapp.com adresine girip mobil uygulamanızdan Ayarlar > WhatsApp Web/Masaüstü > QR kodunu tarat kısmından izin vermeniz gerekiyor.

telegram

Telegram Mesajlaşma Uygulaması!

Elbette WhatsApp kadar popüler olmasa bile Telegram uygulaması için de web uygulaması bulunuyor. Telegram’ın web uygulaması için telefon numaranızla oturup açmanız ve telefonunuza kısa mesajla gelen kodu bilgisayara girmeniz şart. Kodu girdikten hemen sonra WhatsApp gibi bir arayüzle karşılaşacaksınız.

imessage

iMessage Mesajlaşma Uygulaması!

iMessage uygulaması genel olarak Apple kullanıcılarını kapsıyor. Mac veya iPhone kullanıyorsanız eğer kullanabilirsiniz. En güzel özelliği ise masaüstünden yalnzıca iPhone kullanıcılarına değil de iPhone kullanmayanlara bile mesaj gönderebilmeniz oluyor. İPhone’nunuzdan Ayarlar > Mesaj sekmesine gelerek metin mesajı ilet özelliğini kapatınız.

viber

Viber Mesajlaşma Uygulaması!

Daha önce saydığımız uygulamaların yanı sıra Viber’i masaüstü ortamda kullanabilirsiniz. Ancak masaüstü istemcisi indirmeniz gerekiyor. Bu bakıman birçok özelliği beraberinde getiren istemci Windows ve Mac OS X’de çalışıyor. Masaüstü uygulamasını kullanmadan önce cihazınızda viber olmalı ve QR kodunu taratmanız gerekiyor. Tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi.

line

Line Mesajlaşma Uygulaması!

Android, iOS ve Windows işletim sisteminde çalışabilen Line uygulaması Windows ve Mac için masaüstü uygulaması ile geliyor. Chrome kullanıyorsanız eğer uygulamasız bile kullanabilirsiniz. Masaüstü uyarıları da olan web platformu 1GB’a kadar dosya trasnferine izin veriyor.