Türkiye, internet hızı sıralamasında sınıfta kaldı

Farklı kaynaklardan derlenen veriler, Türkiye’nin internet hızı konusunda birçok ülkenin gerisinde kaldığını ortaya koydu. Detaylar haberimizde.


AjansPress, Cable.co.uk ve çeşitli medya yansımalarından elde edilen verileri kullanarak 200 ülkenin internet hızını sıraladı. 160 milyondan fazla bağlantı hızı dikkate alınarak hazırlanan listede Türkiye’nin 4,90 Mbit/sn internet hızı 91. sırada yer aldı.

Listenin birinci sırasında ise Singapur bulunuyor. 60,39 Mbit/sn hıza sahip olan ülke, uzun bir süredir hız sıralamasında tüm ülkeler arasında liderlik konumunu elinde bulunduruyor ve ortalama hızın giderek artması sayesinde birinciliğini uzun seneler koruyacak gibi görünüyor.

Listenin ikinci sırasında 46 Mbit/sn hızla İsveç, üçüncü sırasında 43,99 Mbit/sn hızla Danimarka bulunuyor. Son sıralarda ise 0,31 Mbit/sn hızla Yemen,  0,49 Mbit/sn hızla Doğu Timor ve 0,56 Mbit/sn hızla Türkmenistan yer alıyor.

4,90 Mbit/sn internet hızı ile bir filmi 2 saat 20 dakikada indiriyoruz

ITS Medya ve PRNet tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, ülkemizde 5 GB boyutundaki bir HD filmi indirmek yaklaşık 2 saat 20 dakika sürüyor. Öte yandan Singapur’da bu süre yalnızca 11 dakika 18 saniye. Listenin sonunda yer alan Yemen’de ise bu boyuttaki bir filmin indirilmesi için 36 saat 52 dakika 20 saniye beklenmesi gerekiyor.

Kaynak