antarktika

Türkiye Antarktika Kıtasaında Kurulacak Olan Üs ile Söz Sahibi Olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bünyesinde Antarktika Kıtasında Bilimsel Araştırma Üssü kurulacak! Bakan Faruk Özlü çeşitli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlık himayesinde Güney Kutbundaki buzul kıtada kurulacak üs hakkında açıklamalarda bulunan Faruk Özlü, Türkiye’nin Antarktika Kıtasında söz sahibi olma yolunda bir hayli emin adımlarla yürüdüğünü belirtti. Araştırma Üssü ile ülkemizin kıtadaki siyasi ve bilimsel anlamda söz sahibi olması için bir hayli büyük bir önem taşıdığını belirtti. Siyasi olarak hiçbir ülke veya millete ait olmayan kıtada şu an 53 ülkenin bayrağı dalgalanmakta.

Antarktika Dünya Tatlı Su Rezervinin %70’ini Barındırıyor!

Dünya üzerindeki tatlı suyun dörtte üçlük kesimini barındıran buzul kıta dünyanın geleceği için bir hayli büyük role sahip olduğu belirtiliyor. Bu yoldan çıkarak Bakan Özlü, bilimsel araştırma üssünün ülkemiz için oldukça önemli olduğunu belirtti. Üssün kurulumu için yürütülen çalışmaların hızlandırıldığı açıklandı.

Bilimsel araştırma üssü ile ülkemiz gözlemci ülke statüsünden danışman ülke seviyesine geçecek. Bu sayede ilerleyen süreçte ülkemiz kıtanın yönetiminde söz sahibi olacak.