Turkcell Turk Arama Motoru YAANIyi Duyurdu

Turkcell, Türk Arama Motoru YAANİ’yi Duyurdu

Turkcell’in uzun zamandır beklenen ana dili Türkçe olarak hazırlanan yerli arama motoru “Yaani”, iOS ve Android uygulama mağazasında yer alıyor. İşte tüm detaylar…

Turkcell Genel Müdür Kaan Terzioğlu, 2,5 yıl üzerinde çalışmalar yürütülen Türkiye’nin mobil arama motoru ‘Yaani‘yi kısa süre önce düzenlediği bir basın toplantısı sırasında duyurdu.

Yeni arama motorunun ana dili ise Türkçe olarak hazırlanmış ve Google Play ile App Store mağazalarından hizmet verecek olan yeni arama motoru kısa süre önce kullanıma açıldı.

Arama motoru hakkında bazı açıklamalarda bulunan Kaan Terzioğlu, “Yerli arama motoru Yaani’nin anadili Türkçe. O yüzden Türkçe karakterlere alışık. Yaani’den arama yaptığınızda konumunuza göre size en yakın yerdeki sonuçları göreceksiniz, böylece vakit kazanacaksınız. “

Ayrıca sözlerine Yaani hakkında Türkiye’deki kullanıcıların verilerinin yalnızca ülke içinde tutulacağının altını çizerek reklam hizmetinin olacağını da duyurdu.

Türkiye’nin datası artık Türkiye’de kalacak

Açıklamalarında ayrıca Türkiye verilerinin yüzde 96’lık kısmın yurtdışında yer aldığını söyleyen Terzioğlu, “Türkiye’nin datası artık Türkiye’de kalacak” dedi.

Son olarak ise nasıl diğer ülkelerin kendi verileri kendi ülkelerinde yer alıyorsa bizimde verilerimizin ülkemizde yer alacak olması oldukça önemli bir konu olduğunu belirtelim.