Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Üreteceği Telefonun Özellikleri Belli Oldu

Hatırlanacağı üzere terör örgütlerinin çeşitli yazılımlar ile bir çok akıllı telefon’a sızması nedeni ile oluşan güvenlik açıkları ile yüz yüze olduğumuz da ortaya çıkmıştı. Savunma sanayisine yapılan yatırımlar, şimdi de TSK personelinin güvenliğini sağlamaya yönelmiş durumda.

Haber 7’de yer alan habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, personelinin güvenliği için telefon üretmeye hazırlanıyor. Emniyetli Cep Telefonu Projesi olarak isimlendirilen bu telefonda, yerli yazılım kullanılması planlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri telefon üretimine ne zaman başlayacak ve özellikleri nasıl olacak?

TSK’nın Üreteceği Telefonda Özel Mesajlaşma Uygulaması Olacak

Üretilecek olan telefonlarda Android’in düzenlenmiş bir sürümünün olacağı düşünülüyor. CNN Türk’ün haberine göre, doğrudan ve dolaylı olarak uygulama yüklenmesinin engelleneceği bu telefonlarda, görüşmelerin kayıt altında olacağı da belirtiliyor.

Ayrıca TSK personelinin araların da mesajlaşmaları için de uçtan uca şifreli özel bir mesajlaşma uygulamasının geliştirileceği belirtiliyor. Telefonlarda güvenlik ön planda olacağından arama yapma ve mesajlaşma gibi temel özelliklerin dışında farklı özellikleri barındırmayacak.

Geliştirilecek olan telefonların, ilk olarak kritik bölgelerde görev yapan görevlilere gönderileceği belirtilirken; üretilecek olan telefonun hangi  özellikleri barındıracağı ise henüz bilinmiyor.