Turk cifte ait uzay ucagi Dream Chaser deneme ucusunu basariyla gecti3

Türk çifte ait uzay uçağı Dream Chaser deneme uçuşunu başarıyla geçti

Dünyada tek ticarı uzay uçağı olarak bilinen Dream Chaser, deneme uçuşunu başarıyla tamamladı. NASA’nın 2020 yılında planlamış olduğu uzay istasyonu yolculuğu adına bir adımı daha başarıyla attı. Uzay alanın tüm dünyanın en fazla yenilik sunan 10 şirketinden biri olan Sierra Nevada Corporation’a (SNC) ait Dream Chaser, bundan böyle astronotlara bilimsel deney ve malzeme taşımasında kullanılacak.

SNC‘ye ait olan Dream Chaser, atmosferik serbest uçuş denemesini tam anlamıyla başarılı bir şekilde bitirdi ve uzay yolcuğunu adına ciddi bir adımı daha tamamladı. Dream Chaser uçağı, helikopter yardımıyla kaldırılıp 3,810 metreden serbest bırakıldı. California’da yer alan Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’ne inişi yapıldı. Böylelikle ilk otonom işini tamamlamış oldu.

Uzay programı için ciddi bir adım olan bu deneme ile uçuşun kritik noktaları ve iniş aşamasındaki performansı kontrol edildi. Bu bakımdan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan başarılı bir dönüş modeli olarak gösterildi.

Açıklamalarda bulunan Fatih Özmen ve Eren Özmen çifti, TRJet ve bölgesel yerli uçak projesinin Türkiye için çok uzun zaman hayal olarak kaldığı ve sonunda gerçekleştiği ifade edildi.

Türk çifte ait uzay uçağı Dream Chaser deneme uçuşunu başarıyla geçti3 Türk çifte ait uzay uçağı Dream Chaser deneme uçuşunu başarıyla geçti2 Türk çifte ait uzay uçağı Dream Chaser deneme uçuşunu başarıyla geçti1 Türk çifte ait uzay uçağı Dream Chaser deneme uçuşunu başarıyla geçti