uygulamalar

Tüm zamanların en popüler iPhone uygulamaları

Mobil uygulamalara ilişkin veriler paylaşan App Annie, iPhone kullanıcıları arasında tüm zamanların en popüler 10 mobil uygulamasını belirledi.


App Annie, App Store’un 10. yılına özel olarak uygulama mağazasındaki en popüler 10 iPhone uygulamasını belirledi. 10 senelik süreç baz alınarak hazırlanan liste, iPhone kullanıcıları arasında sosyal medyanın ne kadar popüler olduğunu gözler önüne seriyor.

10- QQ

Çinli Tencent tarafından geliştirilen QQ, Facebook Messenger’a benzer şekilde mesajlaşmak, oyun oynamak, müzik dinlemek ve alışveriş yapmak gibi amaçlarla kullanılıyor sağlıyor.

9- WeChat

Tencent tarafından geliştirilen bir başka uygulama olan WeChat, isminden de anlaşılabildiği üzere bir mesajlaşma uygulaması. Uygulama, mobil ödemelerde de kullanıcılarına yardımcı oluyor. Geçtiğimiz Mart ayında uygulamanın 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunuyordu.

8- Skype

2008 senesinde Microsoft tarafından satın alınmasıyla büyük bir gelişim sergileyen Skype, Facebook Messenger ve FaceTime gibi uygulamalara alternatif olarak kullanılıyor.

7- Snapchat

2011 senesinde Picaboo ismiyle App Store’daki yerini alan Snapchat, kısa bir süre içerisinde dünya üzerindeki en popüler uygulama olmayı başarmıştı. Uygulama, gizliliği ve özellikleri sayesinde bugün bile milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

6- Google Maps

Akıllı telefonların olmazsa olmazlarından Google Maps, mevcut en iyi harita uygulamalarından birisi olarak görülüyor. Uygulamanın iPhone modelleri arasında gayet popüler olması da bunun en büyük kanıtlarından birisi.

5- WhatsApp

Büyüme hızıyla dikkat çeken ve Facebook tarafından satın alınmasından bu yana daha da hızlı büyüyen WhatsApp, en çok indirilen uygulamalar arasında bulunuyor.

4- Instagram

2010 senesinde kullanıma sunulan ve son yedi senedir en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan Instagram, Facebook tarafından satın alınmasından bu yana daha da hızlı bir şekilde yükseliyor.

3- YouTube

Birçok alternatifi olmasına rağmen tartışmasız olarak dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, en çok indirilen uygulamalardan birisi olmasının yanı sıra uzun bir süredir en çok kullanılan ücretsiz uygulamalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor.

2- Facebook Messenger

Facebook’un mesajlaşma özelliğine alternatif olarak sunulan, ardından mobil cihazlar için zorunlu tutulan Messenger, en çok indirilen iPhone uygulamaları arasında yer alıyor.

1- Facebook

Sorunlu bir sene geçiriyor olmasına rağmen Facebook, en çok indirilen iPhone uygulaması olmaya devam ediyor. Mobil uygulama, senenin ilk çeyreğinde tahminen 29,4 milyon kere indirildi.