tübitak

TÜBİTAK’dan Teknoloji Girişimlerine 100 Milyon TL’lik Destek Sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, erken aşama teknoloji tabanlı girişim sermayesi Destekleme Programı’na yapılan başvurular çerçevesinde 23 kuruluşun katıldığı 10 fonun destekleneceğini açıkladı.


Tech-InvesTR kapsamında, 23 kuruluşun katıldığı ve 10 fonun destekleneceğin programa yapılan başvuruların değerlendirme sonuçlarını açıkladı. TÜBİTAK’ın 100 milyon liralık bütçe ayırdığı programla hayata geçecek fonların 5 yıl içinde 1,8 milyar liralık kaynak oluşturması bekleniyor.

Bakan Mustafa Varank’ın Twitter hesabından “Erken aşama teknoloji girişimleri için bir milat olacak bu programla kurulan fonlar, girişimlere 1,8 milyar liraya ulaşması hedeflenen yatırımlar yapacak” dedi.

Varank, yaptığı açıklamada da Türkiye’nin en büyük ve en geniş paydaşlı ilk programı Tech-InvesTR’nin ülkeye oldukça önemli kazanımlar sağlayacağının bilincinde olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Program kapsamında kurulacak 10 fonun 1,8 milyar liralık bir kaynakla buluşarak bunu girişimcilere sunacak olması, ‘milli teknoloji hamlemizin’ yapı taşlarından olacaktır. Bildiğiniz üzere tüm dünya bu tip fonların desteğiyle gelişip ticarileşen teknoloji tabanlı şirketlerin başarı hikayeleriyle dolu. Bakanlığımız ve TÜBİTAK olarak erken aşama teknoloji girişimlerini teşvik etmeye yönelik desteklerimize devam edeceğiz. Hem girişimcimizin hem de yatırımcımızın bu ekosistemin sağladığı fırsatların farkında olarak hareket etmesini, kazanmasını istiyoruz.”