Tubitak Teknoloji Destek

TÜBİTAK Yüksek Teknoloji Platformları İçin Çağrı Yaptı. 50 Milyon Liraya Kadar Destek Verilecek

Küresel alanda rekabet edebilecek proje ve platformlara TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu)’dan 50 milyon TL’ye kadar destek verileceği açıklandı.


TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında başlatılan “Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı” ile ilgili açıklamasına göre destek iki aşamalı olarak gerçekleşeceği; böylelikle aynı anda milli savunma ve ekonominin de destekleneceği belirtildi.

Başvurular 28 Eylül’de Sonlanacak!

Konu başlıklarının Yapay zeka, üç boyutlu yazıcılar, insansız hava araçları, robotik, gömülü sistemler, akıllı ulaşım ve şebeke sistemleri, uydu, ileri haberleşme, yenilenebilir enerji, ileri ve akıllı imalat, yeni nesil ilaç ve biyomedikal teknolojilerinin olduğu Mükemmeliyet Merkezi Destek Programında Başvurular 28 Eylül’de sonlanacak

28 Eylül sonrasında başvuruları değerlendirecek olan TÜBİTAK, desteğe hak kazanan projelere ilk olarak 100 bin lira hibe edecek. Devamında ise başarılı bulunan projelere 50 milyon liraya kadar destek verilecek. Proje süresi 4 yıl olarak sınırlandırılmış durumda ancak başarılı olan projeler için ek olarak 4 yıl daha eklenebilecek.