17 yaşındaki fenomen, Triller üzerinden 3 günde 50 bin dolar topladı

Lea Elui isimli internet fenomeni, Triller isimli uygulama üzerinden üniversiteye gitmek için 3 günde 50 bin dolar bağış topladı.


Sosyal medya platformlarında fazla kullanıcıya sahip olmanın büyük faydaları olabiliyor. Lea Elui, fazla takipçiye sahip olmanın birkaç gün içerisinde binlerce dolar bağış toplanmasına bile yardımcı olabildiğini kanıtladı.

Instagram’da 5 milyondan fazla, Triller’da ise 427.000 takipçiye sahip olan Elui, üniversiteye başlayacağını ve paraya ihtiyacı olduğunu belirterek kendisi adına bir bağış kampanyası başlattı. Dört senelik eğitim için 50 bin dolara ihtiyacı olduğunu söyleyen internet fenomeni, ihtiyacı olan parayı yalnızca 3 gün içerisinde toplamayı başardı.

Triller’ın katkısı büyük

Genç fenomenin bu parayı toplamasına kullandığı platformun da katkısı büyük oldu. Musical.ly benzeri uygulama, yapay zeka desteğiyle kullanıcılarının platforma videolar yüklemesini ve bu videoların izlenmesini sağlıyor. Şu an 28 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan uygulamanın geliştiricileri, Elui’nin 3000 kişiden bağış topladığını ve ilerleyen zamanlarda diğer kullanıcılara da bu şekillerde yardım edebileceklerini dile getirdi.

Kaynak