Hidrojen Teknolojisi 1

Toyota, Hidrojen Teknolojisine Güveniyor

Otomotiv grupları giderek artan bir şekilde alternatif tahrik modellerinin geliştirilmesine odaklanmakta. Toyota, Volkswagen’den farklı olarak hidrojen teknolojisi ile ilerlemek istiyor.

Japon otomobil üreticisi Toyota, alternatif tahrik sistemlerinde yakıt hücresi teknolojisine güvenmeye devam ediyor ve Alman rakibi VW’den farklı bir seyir izliyor.

VW Elektrikli Otomobillere Güveniyor

VW CEO’su Herbert Diess, akünün tahriki “öngörülebilir gelecek için, karayolu trafiğinde daha az CO2 için en iyi ve en etkili yol” açıklamasında bulundu. Politikacıları ve rakipleri bu duruma uyum sağlamaya çağırmıştı ve böylece Alman endüstrisinde yönlü bir anlaşmazlık tetikledi.

Açık bir anlaşmazlığın ardından VW ve BMW yakın zamanda elektromobilitenin bir öncelik olduğu konusunda anlaştılar. Başlangıç ​​aşamasında e-arabalar ve plug-in melezleri tanıtılabilir. BMW patronu Harald Krüger, teknoloji açıklığı konusunda VW patronunun aksine konuşmuştu. Politikanın, üreticileri yakıt hücreli araba teklif etmek zorunda bırakabileceğini ekarte etmedi.

Hidrojen Teknolojisi

Bir yakıt hücresinde, bir yakıt – genellikle hidrojen, ancak diğerleri de vardır. Oksijenle reaksiyona girerek elektrik enerjisi açığa çıkarır. Bununla birlikte, arabalar için geleceğe yönelik bu sürüş henüz başarılı olmamıştır.

VW rakiplerinin artan pazar penetrasyonu ile maliyetleri düşürdüğüne inanılıyor, ayrıca orta ve üst sınıfın altındaki hidrojen modelleri de rekabette. Toyota sözcüsü Nakai “Zamana ihtiyacımız olsa bile, yakıt hücreli kompakt araçlar da olacak” dedi. Toyota Prius’un diğer şeyleri arasında inşa eder. Grup ayrıca küçük araba uzmanı Daihatsu ve ticari araç üreticisi Hino’yu da içeriyor.