Toyota

Toyota, Araçları için Yeni Sağlık Takibi Geliştiriyor

Araç teknolojisi denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Toyota, şimdilerde yeni bir sistem üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmaya başladı. Otomotiv devi bu kez ise araçlarında özel bir sağlık takibi sistemi kullanacak. Yeni sistemle beraber artık sürücülerin kalp ritimleri kontrol edilecek ve araç seyir halindeyken kalp krizi gibi sorun yaşanırsa araç otomatik olarak güvenli bir şekilde duracak. İşte detaylar.

Araç teknolojilerinde iddiaları markalardan biri olarak dikkat çeken Toyota, son dönemlerde elektrikli araç sistemleriyle öne çıkmaya başladı. Özellikle genel kullanım ve aile arabaları serilerinde kullandığı elektrikli motorlarla trafik yapısını da değiştirmeye başlayan marka, bu alanda en uygun fiyatlı modelleri de sürücülere sunmaya başladı.

Tüm bunlarla beraber araç içi teknolojilerinde de gelişimler gösteren markanın, son modellerinde ekstra birçok teknoloji kullanmayı tercih ettiği ve özel geliştirmiş olduğu sistemleri araçlarına eklediği de biliniyor. Sürekli yeni teknolojiler üzerinde de çalışmalarına devam eden markanın son olarak ise sağlık takibi sistemi adı verilen yeni bir sistem üzerinde çalıştığının bilgisi verildi. Gelen bilgilere bakılacak olursa bu kez Toyota, bir ilke imza atacak.

Toyota

Toyota Kalp Krizini Anlayan Araçlar Üretecek

Yeni teknolojide markanın kalp krizini anlayan sensörler kullanacağı ortaya çıktı. Toyota tarafından geliştirilecek olan yeni sistemde, direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücülerin kaza ile karşı karşıya kalmamaları için özel bir takip teknolojisi kullanılacak. Bu teknolojiye göre kalp ritminde yaşanan ani düzensizliklerde araç otomatik olarak sürücünün tehlike içerisinde olduğunu anlayacak. Sürücünün güvenli olarak aracı durdurması içinse yeni teknoloji devreye girecek.

Araç kullanılacak sensörler sayesinde anlık olarak yavaşlayarak güvenli bir alanda durabilecek. Şimdilik testleri devam eden teknoloji için nasıl bir sistem kullanılacağı henüz belli değil. Kalp ritim ölçme kısmında sorunlar yaşadığı bilinen Toyota’nın, bu sorunları çözmek için ise doğrudan araçlarla testlerinin devam ettiği belirtiliyor. Yeni teknolojinin hangi araçlarda uygulamaya konacağı ise bilinmiyor. Eğer kalp ritim ölçme esnasında yaşanan sorunlar giderilebilirse, sağlık takibinin Toyota araçlarında standart sistemlerden olacağını da söylemek yanlış olmaz.