Tinder, kendi ana şirketine dava açtı!

Tinder kurucuları ve yöneticileri, ana şirketin aldatmayla şirket değerini düşük gösterdiğini iddia etti ve 2 milyar dolarlık tazminat davası açtı.


Tinder, kendi ana şirketine 2 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Tanışma uygulamasının kurucuları, eski ve yeni yöneticileri tarafından açılan davada, Tinder’ın ana şirketi Match Group ve IAC’nin şirket değerini düşük gösterdiği ve çalışanların hisse satın alma hacmini kısıtladığını iddia edildi.

Tinder

İnternet üzerinden paylaşılan şikayetnamede, Tinder’ın son yıllarda kullanıcı sayısını büyük oranda yükseltmesine rağmen ana şirketlerin müdahalesiyle uygulama değerinin 3 milyar dolarda sabitlendiği belirtiliyor. 2015 senesinden beri şirket değerini 3 milyar dolar olarak gösteren IAC, bunun yanı sıra Tinder’ı Match Group bünyesine dahil ederek çalışanların hisse satın alma opsiyonlarını daha da kısıtlamış. İddilara göre durumdan şikayetçi olan ve gerçek şirket değerini açıklamaya yeltenen çalışanlar da IAC tarafından işten çıkarılmakla tehdit edilmiş.

Şirket, Tinder Plus ve Gold gibi özel hizmetleri üzerinden 800 milyon dolar gelir elde ettiği açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını, tahmini gelirin bundan %75 fazla olduğunu belirtti. Bu iddia doğruysa ve özel servislerden 1 milyar doların üzerine gelir elde edildiyse, şirket değerinin çok yüksek seviyelere ulaşacağına hiç şüphe yok.

Kaynak