TIME drone

TIME, drone’lar ile gökyüzünde reklam yaptı

Dünyaca ünlü TIME dergisi, yaklaşık 1000 adet drone kullanarak gökyüzünde kapak görselini oluşturmayı başardı. Gayet renkli ve dikkat çekici olan çalışma, bu cihazların koreografi olarak kullanılmasıyla oluşturulan ilk reklam olarak tarihe geçti.


Hiç şüphesiz son birkaç yılın en sevilen cihazları arasında yer alan drone’lar, bu sefer de gökyüzünde reklam yapmak için kullanıldı. TIME dergisi, Intel tarafından özel olarak üretilen 958 adet drone ile gökyüzünde dergi kapağını oluşturdu. Yerden 100 metre yükseklikte bulunan cihazlar, yere inmeden önce uzun bir süre gökyüzünü aydınlattı.

https://youtu.be/clGl9Kc5j9o

Intel, sene başındaki Kış Olimpiyatları’nda da marifetli cihazlarını kullanarak büyük bir olimpiyat sembolü oluşturmuştu. Ancak TIME için hazırlanan gösteriyi diğerlerinden çok daha özel kılan bir neden mevcut. Dergi, bu konsepti kullanarak kendi reklamını yapan ilk özel şirket olarak adını tarihe yazdırdı. Böylesine etkili ve dikkat çekici bir reklam yönteminin gelecek senelerde diğer şirketler tarafından da kullanılacağına hiç şüphe yok.

Kaynak