Tim Cook Donald Trump

Tim Cook, Çin ile ticaret savaşını engellemek için Donald Trump’la görüşecek

Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için Beyaz Saray’da düzenlenen akşam yemeğine katılan Tim Cook, yakın bir tarihte Donald Trump ile görüşerek ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının durdurulmasını talep edecek.

Apple CEO’su Tim Cook, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının iki taraf için de zararlı olacağını bilen isimlerden birisi. Bu zıtlaşmadan en çok Apple gibi büyük şirketlerin etkileneceğini düşünen Cook, yakın bir tarihte ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. İlk olarak Fortune tarafından gündeme getirilen bu görüşme, iddialara göre iki ülke arasındaki ticaret savaşının durdurulmasını konu alacak.

Apple CEO’sunun bir süredir bu görüşme için hazırlandığı söylenebilir. Dün Beyaz Sarayı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için düzenlenen akşam yemeğinin davetlilerinden birisi olan Cook, bu buluşmaya katılımıyla dikkat çekmişti.

Tim Cook Donald Trump

Trump ve Cook’un ne zaman görüşeceği henüz netleşmedi. Bakalım Apple CEO’su ticaret savaşının ülke ekonomisine zarar verdiğini ve her iki taraf için de olumsuz sonuçları olacağını Trump’a kabul ettirebilecek mi.