Tim Cook 1 1
Apple CEO Tim Cook attends the annual session of China Development Forum (CDF) 2018 at the Diaoyutai State Guesthouse in Beijing, China March 24, 2018. REUTERS/Jason Lee

Tim Cook: Apple’ın 1 Trilyon Dolar’lık İlk Şirket Olması ile İlgili Açıklama Yaptı!

Apple son verilere göre eriştiği başarı sayesinde dünyanın ilk ve tek 1 trilyon dolarlık halka açık şirketi oldu.


Bu başarıdan sonra herhangi bir açıklama yapmayan CEO Tim Cook, Apple çalışanlarına bir mesaj gönderdi. Cook’un çalışanları ile paylaşmış olduğu not Buzfeed tarafından paylaşıldı.

Tim Cook iletmiş olduğu notta, başarının şirketin değeri için önemli olduğunu vurgularken ancak şirketin başarı için çok önemli bir ölçüt olmadığına değindi. Çalışanlara bu başarı için  teşekkürler eden Cook, işlerinin zor olduğunu ve daha azı ile yetinmeyip her zaman şirket için daha fazla istemenin şirketi daha iyi hale getirdiğini ekledi.

Apple 1 Trilyon

Apple, Geçtiğimiz Salı günü 3. çeyrek döneminin finansal verilerini yayınladı. 3 aylık süreçte 53,3 milyar dolar gelir ve net 11,5 milyar dolar kar etmeyi başaran firmanın hisse başı gelirinin 2.34 dolar olduğunu açıklamasının ardıdnan şirket hisseleri artış gösterdi.

20 Temmuz tarihinde 4.829.926.000 adet olan hisse senedinin geçtiğimiz gün borsada 206 dolardan işlem görmesi üzerine şirketin piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşmış oldu.