Tim Cook

Tim Cook, Apple’ı 1 trilyonluk şirket yaptığı için 125 milyon dolarla ödüllendirilecek

Apple hisselerini hiç olmadığı kadar yükselten ve şirketin 1 trilyon dolar seviyesini aşmasını sağlayan Tim Cook, 125 milyon dolar ödül alacak.


Değeri 1 trilyon doları aşan ilk şirket olmayı başaran Apple, uzun bir süredir şirketin CEO’su olarak görev yapan Tim Cook‘u ödüllendirmeyi planlıyor. Ödül programı tamamen S&P tarafından hazırlanan dünyanın en değerli 500 şirketi temel alınarak CEO’ya hisse hediye edilmesini üzerine kurulu. Program kurallarına göre eğer Apple’ın hisse değerlerindeki artış, 500 şirketin yer aldığı listenin 3’te 2’sinden fazlaysa CEO’ya 280.000 adet hisse hediye ediliyor. Apple hisseleri, bu listedeki şirketlerin %80’inden daha değerli. Bu da hediye edilen hisse sayısında artış olacağı, Cook’un 560.000 hisse alacağı anlamına geliyor. Apple hisselerinin mevcut değeri üzerinden hesaplama yapacak olursak, CEO’nun 125 milyon dolarla ödüllendirileceği söylenebilir.

Tim Cook

CEO’ya kaç adet hissenin hediye edileceği yalnızca 2 gün içerisinde belli olacak ve 2 günde çok ani bir değişim yaşanmadığı takdirde 125 milyon dolar Cook’un olacak. Başarılı yönetici, paylaşılan haberlere göre dün gece ismi açıklanmayan bir hayır kuruluşuna 5 milyon dolar bağışladı. Cömert bağışlarıyla tanınan iş adamı, üç sene önce verdiği röportajda tüm servetini bağışlamayı düşündüğünü de açıkça söylemişti. Güncel tahminler, Tim Cook’un 600-700 milyon dolarlık büyük bir servete sahip olduğu yönünde.

Kaynak