2570e01127a719c2394ba4e5c2d4b1027ea1af4a 1

THY’den Elektronik Ürün Yasağı Açıklaması geldi!

Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra İngiltere de kabin içerisine çok fazla tablet ve dizüstü bilgisayar getirilmesi üzerine, THY’nin içinde yer aldığı toplam 9 hava yolları yasakladı. THY ise oldukça zeki bir taktik geliştirmiş durumda.

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin çoğu Orda Doğu merkezli havayollarına yasağın getirilmesi üzerine THY’da harekete geçti. Yasağa baktığımızda kabine, cep telefonu dışında hiçbir elektronik cihazın getirilemeyeceğini görüyoruz. Açıklama ise iki ülkenin, dizüstü bilgisayarlara karşılık bomba yerleştirmesi ve terörist eylem gerçekleştirecek olması.

THY’da buna karşılık bir hamle yapıyor. Çünkü havayolu yıllık ABD uçuşlarından neredeyse 1 milyar dolardan fazla ciro yapmakta. Projeye bakıldığında ekonomi sınıfı da dahil olarak, Amerika uçuşlarında internet kullanımını tam anlamıyla ücretsiz bir hale getirmek. Bildiğiniz gibi daha önceki Wi-Fi kullanım ücreti saatlik 9.99 dolar olarak biliniyordu.

Bu bakımdan söz konusu olan proeyi gerçekleştirmek için ABD ve İngiltere’den imza almak ise şart. Çünkü THY uçaklarında sabit bir sistem yer almıyor.