thy 1

THY Uçağı Pistten Kaydı, Toprağa Saplandı!

THY yoğun kar yağışından dolayı pistten çıktı. Lviv-İstanbul seferi gerçekleştiren Boeing 737-8F2(WL) tipi uçak kar yağışından dolayı pitten çıktı. Türk Hava Yolları’nın TK442 sefer sayılı Lviv-İstanbul (IST) seferini gerçekleştirmek üzere TC-JVI tescilli BAĞCILAR isimli Boeing 737-8F2(WL) uçağı, Ukrayna Lviv Havalimanı’nda kalkış için taxi yapacağı sırada yoğun kar ve buzlanma sebebiyle pitten dışarı çıktı ve toprak alana girdi. Uçak içerisinde bulunan 6 kişilik uçuş ekibi ve 59 yolcu yaralanmadı.

thy 2

THY uçağı pitten toprak alana kaydı!

Uçaktaki yolcular olaydan sonra Lviv Havalimanı Terminali’ne götürüldü Toprak alanda olan Türk Havayolları’na ait B737-800’den dolayı, Lviv Havalimanı’nda iniş ve kalkışlar kısa süreliğine durduruldu. Lviv Havalimanı’na gelen uçaklarda belli bir süreliğine yakınlardaki havalimanlarına yönlendirildi.

Pistlerde ve taxi yollarındaki buzlanmalara karşılık daha önceden alınan önlemler işte bu durumların önüne geçmek için alınıyor. Toprak alana girerek ön tekeri de toprak içerisine saplanan THY uçağının bu alandan çıkarılması için hazırlıklar hemen başlamıştı. Meydana gelen bu olayda ise can kaybı olmaması hepimizin içini rahatlattı.