Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok, Apple tarafından yanlışlıkla internete sızdırıldı!

Apple ile Vudu arasındaki anlaşmazlıktan ötürü Marvel’ın Thor serisinin en yeni filmi Thor: Ragnarok, planlanan satışa sunulma süresinden 1 ay kadar önce internete sızdırıldı. Filmin internete sızdırılmasıyla birlikte torrent siteleri fırsattan yararlandı.

Apple ile Vudu arasındaki anlaşmazlıktan ötürü Thor: Ragnarok filmi internet sızdı. Movies Anywhere programına dahil olan şirketler, yaptıkları anlaşmada şartları açık bir şekilde belirtmediklerinden dolayı film, belirlenen tarihten tam 1 ay önce iTunes kullanıcıları için satışa sunuldu.

Thor: Ragnarok

Olay, ilk olarak bir Reddit kullanıcısı tarafından dile getirildi. Söylediğine göre iTunes’a giriş yapmasıyla platformda filmi gören Reddit kullanıcısı, filmin yüksek çözünürlüklü (720p ve 1080p) seçeneklerinin de iTunes’a eklenmiş olduğunu paylaştı. Platforma filmin yüksek çözünürlüklü sürümlerinin eklenmiş olması gerçekten kötü bir haber, çünkü normal şartlarda filmin gelecek ay BluRay olarak satışa sunulması planlanıyordu. Şimdi ise aynı kalitedeki film birçok torrent sitesinde yer alıyor.

Apple, Thor: Ragnarok’un yapımcılarına ödeme yapabilir

Bu olaydan hangi tarafın suçlu olduğu ve anlaşmayı ihlal ettiği bilinmiyor, ancak birçok kaynak Apple’ın tarihleri karıştığını ileri sürüyor. Eğer gerçekten de Apple tarihleri karıştırdıysa, şirketin belirli bir miktar ödeme yapması gerekecektir.