The Game Awards 2020 etkinlikleri

The Game Awards 2020 etkinlikleri devam ediyor

The Game Awards 2020 etkinlikleri oyuncular ile buluşuyor. Oyuncular bu etkinlikte en beğendiği oyunları tercih edip oylayabilecek.

2020’nin yıl sonu pek çok ödüllü etkinlik ile gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kampanyalardan birisi Steam ödülleri idi. Steam, başlattığı bu kampanya ile oyuncuların çeşitli dallar arasında oylama yapmasını sağlıyordu. The Game Awards etkinlikleri de oylama içeren etkinliklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

The Game Awards 2020 oylaması başladı

The Game Awards, her yıl oyuncular ve oyun severler için düzenlenen bir etkinlik. Jürilerin ve oyuncuların seçimleri ile ödül verilecek oyunlar seçilirken aynı zamanda birçok etkinlik de bu dönemde yapılıyor. Jüriler her ne kadar birçok seçimi gerçekleştirse de Player’s Voice yani Oyuncuların Sesi ödülü tamamen oyuncuların oyları ile seçiliyor.

Bu etkinlik ile birlikte oyuncular 2 Aralık’ta başlayan tur ile birlikte 30 oyun arasından 10 tanesini seçiyor. 4 Aralık’ta başlayacak olan 2. turda ise kalan 10 oyun arasından 5 seçim yapılıyor. 3. tur yani final turu ise 6 Aralık’ta yapılacak. Bu tur ile birlikte 5 oyun arasından şampiyon seçiliyor.

The Game Awards 2020 etkinlikleri

Seçim yapılan oyunlar arasında The Last of US Part II, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ghost of Tsushima, Assassin’s Creed Valhalla, Final Fantasy VII Remake, Among Us, Fall Guys, Minecraft Dungeons, League of Legends ve Fortnite gibi pek çok oyun yer alıyor.

10 Aralık’ta gerçekleşecek olan etkinlik Türkiye saati farkından dolayı ülkemizde 11 Aralık gecesi saat 03.00 ile 07.00 arasında olacak. Bu etkinlik ile birlikte jüriler seçim yapacak, oyun geliştiricileri yeni oyunlar hakkında bilgi verecek, çeşitli konularda oyunlar hakkında konuşulacak.

Daha önceki yıllarda da olduğu gibi bu yıl henüz ne zaman paylaşılacağı belli olmasa da yeni geliştirilen oyunların demo sürümleri piyasaya sürülebilir. Yani oyuncular yeni çıkacak oyunları deneyerek yorumlama fırsatı bulabilir. Henüz hangi oyunların demo olarak yayınlanacağı belirtilmedi. İlerleyen günlerde yayınlanması bekleniyor.