the economist

The Economist Yıllar Önce Bitcoin’i İşaret Etmiş Olabilir Mi?

Dünyanın en ünlü ekonomi dergilerinden bir tanesi olan The Economist dergisi 1988 yılında yayımladığı “Tek Dünya Parasına Hazır Olun” konulu sayısında Bitcoin’i mi gösteriyordu?

1988 yılında kaleme alınan The Economist dergisinde “One World, One Money” makalesinde 2018 yılı itibari ile tüm dünyada tek para biriminin kullanılacağını iddia etmişti. Yazıda global olarak tek para biriminin ülkeler için ne kadar avantajlı olduğu bahsedilirken bir o kadar da gerçekleşmesinin ne kadar zor olacağından bahsedilmişti.

Derginin en dikkat çeken noktası ise kuşkusuz kapak fotoğrafı oldu. Kapakta yer alan bir Anka kuşunun boynunda asılı olan ve üstünde 2018 tarihi bulunan Bitcoin’e benzeyen para oldu. “Tek Dünya Parasına Hazır Olun” başlığını atan dergi bizlere yıllar önce Bitcoin’in sinyallerini mi vermişti?

the economist

The Economist Bitcoin’i Yıllar Önce Tahmin Mi Etti?

The Economist dergisinin her yıl yayımladığı dergilerde birtakım öngörüler sıralanıyor ve bunların birçoğu o yıl içerisinde cereyan ediyordu. İnsanları bir hayli şaşırtan bu olayların dergi tarafından öngörülmesi akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Yıllar önce hedeflenen ve tüm dünyada tek para birimi kullanılması için Bitcoin bir aracı olarak mı kullanılacak? Tüm bu soruların yanıtlarını belki de derginin bize gösterdiği 2018 yılı içerisinde görebiliriz! Öte yandan 2015 yılında yayına başlayan ve günümüzde 3.sezonu devam eden Mr. Robot dizisinde de Ecoin adında bir para birimi tüm Amerika’da geçerli para birimi oluyor.

Tüm bunlar birer rastlantımı yoksa oldukça büyük ekonomik bir oyunun adımlarımı bekleyip göreceğiz.