Partisan Motors

Tesla’ya rakip çıktı: Mars’a bir başka otomobil daha gidiyor

Elon Musk’ın Tesla Roadster model otomobilini Mars’a giden rokete yerleştirmesinin ardından, Rusya merkezli otomotiv devi Partisan Motors da Mars’a SUV araç göndermek adına çalışmalara başladığını duyurdu.

Bildiğiniz gibi Elon Musk, Tesla Roadster model otomobilini bir Falcon Heavy roketiyle birlikte Mars’ın yörüngesine gönderecek. Yalnızca birkaç saat sonra kalkış yapacak olan roket (kalkış rüzgardan ötürü saat 23:00’a ertelendi), Mars’a saatte 11 kilometre hızla gidecek ve Kızıl Gezegen’e varmak için 400 milyon yol katedecek. Tesla Motors’un bu projeyle dikkatleri üzerine çekmesinin ardından, otomobil üreticisi Partisan Motors da Mars’ın yörüngesine otomobil göndermeye karar verdiğini duyurdu.

Partisan Motors

Rusya merkezli Partisan, son derece sağlam araçlar üretmesiyle tanınıyor. Şirket ürettiği otomobillerine o kadar güveniyor ki, araçlarına 100 yıl garanti veriyor. Fotoğraflardan anlaşılabildiği gibi askeri amaçla kullanılması amacıyla da araçlar üreten şirket, SUV modelini Mars yörüngesine göndermek adına bugünden çalışmalara başladığını duyurdu.

Partisan Motors

Otomobil parça parça gönderilebilir

Şirket, Mars görevini iyice zorlaştırıp daha fazla dikkat çekebilmek adına göndereceği otomobili parça parça göndermeyi düşünüyor. Farklı roketlerden fırlatılmalarıyla birlikte yörüngede birleşecek olan otomobil parçaları, Partisan Motors’un kullandığı tasarımın ne kadar basit ve dayanıklı olduğunu gösterirken, aynı zamanda kalitesini de gözler önüne sermiş olacak.