tesla

Tesla Yerinde Durmuyor! Dünyanın En Büyük Pilini Üretti!

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil firması Tesla geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük lityum pilini üretti!

Günümüzün en hızlı gelişen firmalarından bir tanesi olan Tesla, Güney Avustralya’da dünyanın bugüne kadar ki en büyük lityum pilini yaptı! Merkezi ABD’de bulunan Tesla firmasının Avustralya’nın güneyinde Fransız firma Neoen firması ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapmasında dünyanın en yüksek kapasiteli pili üretildi. Toplamda 100 megavat kapasiteye sahip olan pil 1 Aralık itibari ile çeşitli testlere tabi tutulacak.

Avustralya’nın Jamestown kasabası yakınlarında kurulan rüzgar enerjisi tesislerinde üretilen enerjiyi depolamak için üretilen piller yine aynı şekilde burada kullanılacak. Dev pil kasabada bulunan yaklaşık 30 bin eve aynı anda toplam 1 saat boyunca elektrik kaynağı sağlayabilecek. Avustralya’nın yenilebilir enerji kapsamında attığı bu adım oldukça önemli!

Haleflerinden 3 Kat Daha Büyük!

Tesla şirketinin kurucu CEO’su Elon Musk, yaklaşık 100 megavat kapasitede olacak bataryanın yapım aşamasına eylül ayında başlanacağını ve 100 gün içerisinde tamamlanacağını duyurmuştu. Ayrı bu pilin benzerlerinden 3 kat daha büyük olacağı bildirilmişti. Dünya üzerinde şu ana kadar yapılmış en yüksek kapasiteli pilin 30 megavat kapasiteye sahip olduğu biliniyor.

Tesla tarafından üretilen bu pillerin yenilenebilir enerji kaynaklarını depolama ve yedeklemede kullanılacağı düşünülüyor.