Elon Musk spor arabayi uzaya gonderdi

Tesla Roadster Uzayda Kayboldu!

SpaceX’in uzaya fırlattığı Musk’ın Tesla Roadster’ı görevini tamamladıktan sonra Dünya’ya dönemedi.

Bir problem olmadan kalkış yapma ihtimali %50 olarak belirtilen ve iki hızlandırıcısının Dünya’ya geri dönmeyi başardığı ancak üçüncüsünün sağlam olarak indirilmesi sağlanamayan Tesla Roadster‘ın milyonlarca yıl uzay boşluğunda dolaşma ihtimali bulunuyor.

İhtimaller arasında Dünya’ya çarpması da bulunuyor.

Mars yörüngesine gönderilen ve hedefini ıskalayacağı belli olan Tesla, %6 ihtimalle önümüzdeki 2 milyon yıl içerisinde Dünya’ya, %2.5 ihtimalle de Venüs’e çarpabilir. Tesla’nın Dünya’ya olan ilk yakın geçişi 2091 yılında olması bekleniyor. 3 milyon yıl sonra ise Tesla’nın Dünya’ya çarpma ihtimali %10‘a çıkacak.

3. hızlandırıcının fazla itiş gerçekleştirmesi nedeni ile Tesla Roadster’ın rotasının değiştiği ve astroid kuşağına doğru hareket ettiği belirtiliyor. Ayrıca bilim insanlarına göre Tesla Roadster, milyon yıllık süreçte herhangi bir gezegene çarpma ihtimalini ise %50 olarak açıkladılar.

Ben Pearson, NASA‘nın ve Space X‘in yayınladığı veriler ile Tesla Roadster‘ın yerini güncel olarak gösteren bir site de yayınladı.

Elon Musk, Küresel İnternet Sağlayıcısı Olmaya Hazırlanıyor

Ayrıca SpaceX, İspanya Savunma Bakanlığı’nın finanse ettiği Paz adlı uyduyu göndereceği Falcon 9 roketiyle beraber, iki adet deneysel genişbant uydusunu da uzaya taşıyacak ve böylelikle tüm dünyaya internet sağlayacak olan uydularını fırlatmaya hazırlanıyor.

Çarşamba günü TS: 17.17‘de fırlatılacak ve taşıyıcı roketler, görevlerini tamamladıktan sonra okyanusa inecek. Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından deneysel lisans verilen uydularla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmayan SpaceX, önümüzdeki yıldan itibaren 4425 adet küçük uyduyu dünya yüzeyine yollamayı hedefliyor. Ardından, dünya genelinde 7500‘den fazla uyduyla tüm dünyaya hızlı internet sağlamayı planlayan şirketin hedefi, 2025 yılına kadar 40 milyon müşteriye ulaşmak. Bu da yaklaşık olarak 30 milyar dolar gelir elde edileceği anlamına geliyor.