tesla 1

Tesla otopilot kar fırtınasında hayat kurtardı!

Tesla model 3 kullanıcısı kar fırtınasında yaşamış olduğu deneyimi herkesle paylaştı. Bu bakımdan otopilot yolda kaza yapan bir aracı sürücüden daha önce fark ederek hemen firen yaptı ve olası bir kazanın önüne geçti.

Sizlerinde bildiği gibi Tesla’nın çok fazla gündemi sarsan otopilot sistemi belli zamanlarda güzel sonuçlar sunabiliyor. Özellikle görüş mesafesinin kısıtlı olduğu durumlarda otopilotu aktif etmek önerilmiyor. Ancak Tesla otopilot aktif olmadığı durumlarda bile acil durum fren desteği aktif olarak çalışıyor.

https://twitter.com/nogasallwatts/status/1092193774485286912

Tesla Model 3 kullanıcısının Reddit üzerinden paylaştığına göre, otopilot sistemi yol üzerinde kaza yaparak yan dönmüş bir aracı sürücünün görüş mesafesine girmeden çok daha önce algılayarak potansiyel bir kazayı önledi. Model 3 sürücüsü yaşadığı deneyimi “O esnada otopilotu aktif ettiğimi sanmıyorum. Buna rağmen önümdeki aracı benden önce fark edip fren yapmaya başladı. Direksiyonu sağa kırdığımda da otopilotun aracın spin atmasını engellediğini hissettim. Bu gerçekten güven vericiydi” sözleriyle anlattı.

Tesla Model 3 sürücüsü, araç içerisindeki kameraya yansıyan görüntüleri de Reddit hesabından paylaştı. Videodan anlaşılması zor olsa da dikkatli bakınca Model 3’ün karşıdaki araç gözle görülür hale gelmeden önce yavaşladığı fark ediliyor.