Tesla Motors

Tesla Motors’a iş kazasından ötürü soruşturma açıldı

Tesla Motors’un Kaliforniya’da bulunan fabrikasında bir çalışanın yaralanmasının ardından, elektrikli otomobil üreticisinin fabrikasında gerekli güvenlik önlemlerinin olup olmadığını görmek adına soruşturma başlatıldı.

Tesla Motors zor günler yaşamaya devam ediyor. İlk olarak Model 3 üretimindeki sorunlarla gündeme gelen, ardından fabrikadaki teknolojilerin çağ dışı olmasıyla eleştirilen ve son olarak batmak üzere olduğu iddialarıyla tüm dikkatleri üzerinde toplayan elektrikli otomobil üreticisi, şimdi de Kaliforniya fabrikasındaki bir işçi kazasıyla manşetlerde yer buldu. Birkaç gün önce gerçekleşen olayda bir taşıyıcı kızağı çalışanlardan birisinin yüzüne çarpmış, talihsiz adamın çenesinde kırık bulunduğu ve yüzünde derin kesikler olduğu belirlenmişti. Olayın yaşanmasının ardından Kaliforniya İş Güvenliği ve Sağlığı Bölümü fabrikanın çalışma koşullarını inceleme kararı aldı.

Soruşturmada Tesla’nın üretimi hızlandırmasının da payı var

Tesla Motors

Yetkililer, bu soruşturmada iş kazasının yanı sıra Tesla’nın üretimi hızlandırma hedefinin de büyük bir payı olduğunu dile getirdi. Fabrikanın birkaç günlüğüne üretime ara vermesinin ardından 7/24 otomobil üreteceklerini dile getiren Elon Musk, bu süreçte çalışan güvenliğinin ikinci plana atılabileceği konusunda yetkilileri endişelendirmiş.