tesla model y

Tesla Model Y Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

Elektrikli otomobiller arasında en çok beklenen modellerinden biri olan Tesla Model Y, resmi olarak tanıtıldı.


Tesla, şirketin SUV otomobili olan Model Y’yi resmi olarak tanıttı. Model 3’e göre daha geniş bir tasarıma sahip olan otomobil, Model X’ten daha çok aktif olmayı başarmış. Tesla’nın  açıklamasına göre Model Y, 2020 Sonbaharında kullanıcılar ile buluşacak.

Model Y, tek şarj ile 300 mil (~480 kilometre) mesafe katedebilecek ve 47 bin dolar (~260 bin TL) fiyat etiketine sahip olacak. Aynı otomobilin “Performance” adı verilen bir gelişmiş versiyonun fiyatı ise 60 bin dolardan (~330 bin TL) başlayacak. Bu versiyonun 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 3.5 saniye sürecek.

tesla y 1

Elon Musk, Model Y ile ilgili olarak, “O (Model Y), bir SUV işlevselliğine sahip ama bir spor otomobil sürüşüne sahip olacak.” açıklamasında bulundu. Model Y, aynı zamanda bir dört çekişli versiyonu da olacak. Bu versiyon için istenen fiyat ise 51 bin dolardan (~280 bin TL) başlayacak.

Elon Musk, aracın sağlamlığı ile ilgili olarak, “Şu ana kadarki en güvenli orta segment SUV.” dedi. Model Y, 1.86 metre/küp bir bagaj hacmi ve 2021 yılından sonra 7 kişinin araca sığmasına izin verecek üçüncü bir oturma sırasına da sahip olacağı belirtiliyor.