Tesla Model 3 almak için bir neden daha: Artık kendi kendini park edebiliyor

Üretim sürecindeki problemlerle gündemden düşmeyen Tesla Model 3, şimdi de kendi kendini park edebilme özelliği kazandı.


Tesla Motors, Model 3 müşterilerine sevindirici bir haber verdi. Elektrikli otomobilin Summon (Çağır) özelliği, artık kendi kendine park yapabilmesini de sağlayacak. Model X ve Model S’te mevcut olan bu özelliğin çok daha uygun fiyatlı Model 3’e de eklenip eklenmeyeceği bilinmiyordu.

Tesla Model 3

Elbette Model 3’ün kendi kendini park etme özelliği diğer otomobillerden çok daha gelişmiş. Elon Musk, Tesla Motor tarafından paylaşılan tweet’i alıntılayarak, otomobilin tamamen kendiliğinden park edebileceğini ve bu sırada içerisinde herhangi birinin bulunmasına ihtiyaç olmadığını vurguladı.

https://twitter.com/elonmusk/status/1014812681499365376

Bir haftada 5000’den fazla Tesla Model 3 üretiliyor

Tesla, geçtiğimiz günlerde haftalık Model 3 üretimini 5000’e yükselttiğini duyurmuştu. Böylelikle Elon Musk’ın hedeflediği sayıya ulaşıldı. Yeni özelliği ve geç de olsa üretim hedefine ulaşılmasını göz önünde bulundurarak, bir zamanlar iflas haberleriyle gündemde olan Tesla’da işlerin düzelmeye başladığı söylenebilir.

Kaynak