minibus

Tesla model 3 Elektrikli Minibüs Üretilecek

Elon Musk bizi Mars’a götürecek adam, çok fantastik fikirlerle teknoloji gündemini işgal etmeyi seviyor. Paypal satışından kazandığı yüz milyonlarca doların üzerine bir o kadar da kredi çekip borçlanarak kurduğu Tesla şirketinde şimdilik işler yalpalayarak ilerliyor. Musk iyi bir girişimci ama mühendis değil. Bu yüzden yeni fikirlere, fizik –matematik engeline takılmadan kapılabiliyor ve bunları gerçekleştirmeleri için de iyi bir mühendis ekibini yanında çalıştırıyor. Tesla 3 elektrikli araba projesi onun istediği gibi bir patlama yapamadı. Şimdi de Tesla şirketler gurubu yeni bir Tesla 3 konseptine dayanan Tesla 3 elektrikli minibüs üretmeye hazırlanıyorlar.

Tesla 3 Elektrikli minibüs

Teknoloji kulislerinde dolaşan fısıltılara göre, Tesla 3 Minibüs 12 kişi taşıyabilecek. Saatteki hızı ise 200 km/h olacak. Sıfır karbon ve NOx emisyonları konusu düşünüldüğünde bu çok iyi bir çalışma olarak görülüyor. Musk daima çevre dostu yeşil projelere imza atıyor. Zarar etse dahi bu ataklarından vaz geçmiyor.  Eğer gerçekten Tesla 3 elektrikli minibüs üretilirse bu kez başka bir engel çıkacak. O da yüksek fiyat. Tesla 3 elektrikli arabanın global pazarda su gibi satılmasını engelleyen de hem bu araçlara ön yargılı yaklaşımdı hem de oturmamış şarj istasyonları alt yapısıydı. Bunlara pahalı fiyat da eklenince e tabi Tesla 3 çok satamadı. Ancak yiğidi öldür hakkını ver nevinden atasözüne saygımız var. Adam yapıyor ve projelerini sonuna kadar da götürüyor.

minibüs

Boring Şirketi ile Ortak Çalışma

Gelen dedikodulara göre, Boring şirketi olarak bilinen eve tünel araçları ve otomasyon üzerinde çalışan bir şirketle anlaşılarak bu proje hayata geçirilecek.  Hala 12 kişilik elektrikli minibüs tasarımı konusunda çalışmalar devam ediyor. Araç büyük olduğundan dolayı lityum pilleri yerleştirmek için bol bol alan olacak. Ancak para –maliyet konusu sıkıntılı olmaya devam ediyor. Her gün üretilen on milyonlarca cep telefonunun pilleri de aynı malzemeden yapılıyor ve bu malzemeler altın değerinde. O yüzden ne yapılırsa yapılsın enerji depolayan güçlü akülerin fiyatı düşürülemiyor. Daha önce de Tesla elektrikli kamyon projesini ortaya attı hatta prototip bile üretildi iyi bir reklam da yapıldı ama o projenin akıbeti kayboldu gitti. Bakalım Tesla 3 elektrikli minibüs projesinin akıbeti ne olacak.