Tesla Powerwall 2

Tesla, evleri kullanarak ‘sanal enerji santrali’ oluşturacak

Avustralya’da dünyanın en büyük bataryasını kurarak ülkenin bir bölümündeki enerji sorununa çözüm getiren Tesla, şimdi de 50 bin evi kullanarak dünyanın en büyük sanal enerji santralini oluşturacağını duyurdu.

Avustralya’nın güneyine devasa bir batarya kurarak bölgedeki enerji sorununa çözüm sunan Tesla, ülkede farklı bir projeye daha imza atacağını duyurdu. Avustralyalı siyasetçi Jay Weatherill tarafından yapılan açıklamayla gündeme gelen projede 50 bin ev kullanılarak dünyanın en büyük sanal enerji santrali oluşturulacak.

Weatherill tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 bin evin tümüne 5kW kapasiteli güneş panelleri takılacak ve Tesla tarafından üretilen Powerwall 2 bataryasından her eve yerleştirilecek. Güneş ışınlarıyla günün büyük bir bölümünde enerji toplayacak olan paneller, Powerwall 2 bataryaları sayesinde kullanılmayan enerjiyi depolayacak ve enerji yetersizliğinin yaşanması durumunda şehir şebekesine yardımcı olacak.

Tesla Powerwall 2

Tesla Powerwall 2 ile elektrik ucuzlayacak

İlk olarak 1100 ev ile birlikte başlayacak olan proje, paylaşılan bilgilere göre ev sahiplerine ücretsiz (veya ucuz) elektrik olarak geri dönecek. Ayrıca enerji üretimi yapan şirketler ve devlet, bu projeye katılan evlerin şebekeye katkı yapabilmesi adına büyük bir fon da oluşturdu. Yani ev sahiplerinin hiçbir ödeme yapmadan şebekeye katkı sağlayacağı, bunun karşılığında hem elektriğin ucuzlayacağı, hem de güç sorunlarında evlerin birbirlerine yardımcı olabileceği söylenebilir. İlk tahminler, şebekeye aktarılan elektrikle tüm bölge halkının elektrik faturasının yüzde 30 oranında ucuzlayacağı yönünde.