Tesla Elon Musk

Tesla, binlerce çalışanının işine son veriyor!

Tesla Motors CEO’su Elon Musk, şirketteki çalışanların büyük bir bölümünün işini sonlandıracağını duyurdu. Bu kararın üretim sürecinde etkili olup olmayacağı henüz tam olarak bilinmiyor.


Model 3 üretimindeki sorunlarla gündemdeki yerini koruyan Tesla Motors, şimdi de çalışanlarının büyük bir bölümünün işini sonlandıracağını duyurdu. Şirketin CEO’su Elon Musk, sıkıntılı bir zamanda olduklarını ve bu hamleyle şirketi daha iyi bir konuma taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.

Elektrikli otomobil üreticisinin tüm çalışanlarının %9’unun, yani yaklaşık 3600 kişinin işine son vereceği duyuruldu. Ancak işini kaybedecek çalışanların tümünün beyaz yakalı olacağı da belirtildi. Beyaz yakalı tabiri, mavi yakalılardan farklı olarak fiziki olarak üretim sürecinde yer almayan çalışanları nitelemek amacıyla kullanılıyor. Bundan dolayı Model 3 üretiminin yavaşlamayacağı, ancak şirket içinde bazı düzen sorunlarının yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Tesla Elon Musk

Elon Musk, binlerce kişinin şirketten ayrılmasıyla birlikte tasarruf etmeyi amaçladıklarını, ayrıca bu vesileyle şirket yönetimini basitleştirebileceklerini belirtti. Musk’ın ve yönetim kurulunun tam olarak nasıl bir plan çizdiği ve ne kadar tasarruf etmeyi amaçladığı henüz belli değil.

Kaynak