tesla
tesla

Tesla arabası bir robotu öldürdü!

Tesla otomatik pilota sahip aracı gezinirken, yol kenarında yürümekte olan bir roboto çarptı. İşte konu hakkında detaylar…

Şimdiye kadar dünya içerisinde yaşanan çok garip bir olaya tanıklık ediyoruz. İlk defa bir robot diğer bir robotu öldürüyor. Las Vegas’ta yaşanmış olan olay Promobot’un V4 robotu, CES fuarı için gece denemeler yaparken, Tesla tarafından ezildi. Çarpışmanın etkisiyle karşıya fırlayan robot, tamir edilmesi zor bir duruma geldi. Baş, göğüz ve kol gibi hareket parçaları zarar gören robotun öldüğünü firma tarafınca açıklandı. Otonom Tesla’nın sürücüsü ise George Cald kazaya an ve an tanık olan ilk kişi. Sürücü aracı otonom moda aldığını ve hareket ettikten spnra bir robotun önlerine çıktığını söyledi.

Caldera ise açıklamalarında, aracının onu fark edeceğini düşündündüğünü ancak direk ona çarptığını söyleyerek. Sözlerinde üzüldüğünü ve robotun çok sevimli olduğunu belirtti. Ayrıca aracın kazadan 50 metre sonra durabildiği öğrenildi.

TESLA’dan CEO, Elon Musk konu hakkında net bir açıklama yapmış değil. Ancak robotun tatlı olduğunu bizde söyleyebiliriz.