3.Havalimanı

Tesla 3.Havalimanı için İş Teklifinde Bulunmuş!

Geçtiğimiz günlerde ülkemizi ziyarete gelen milyarder girişimci Elon Musk’ın kurduğu ve sahip olduğu Tesla firması, geçtiğimiz İstanbul’a yapılacak olan 3. Havalimanına depolama bölümü kurma teklifinde bulundu.

Dünyaca ünlü Elon Musk’ın iş geliştirmelerinden sorumlu başkan yardımcısı Diarmuid O’Connell 3.Havalimanı inşaatı yapımcılarından olan İGA firmasına teklifte bulundu. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’ya iletilen teklifte Tesla firmasının elektrik depolama ünitesi olan Powerwall kurulması önerildi.

3.Havalimanına Tesla’dan İş Teklifi!

Almanya’da organize edilen bir sempozyumda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalyoncu, konuya dair açıklamada bulundu. Geçtiğimiz yıl Tesla’yı ziyaret ettiklerine değinen Kalyoncu, orada Diarmuid O’Connell’ dan bu denli bir teklif aldıklarını belirtti. Bu yatırımın TESLA veya Alman EAS firması ile yapılabilmesinin mümkün olduğunu ancak tercihin yerli kaynaklar ile yapılması yönünde yapılmasını ümit ettiklerini belirtti.

Ayrıca 3.Havalimanı ile ilgili konulara da değinen kalyoncu 3. Havalimanının ülkemizin açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin imajı ve prestiji konusunda oldukça büyük bir yeri bulunan yeni havalimanının ülkemizi doğru tanıtmasının gerekliliğinden bahsetti.