Tesla Model 3

“Tesla, 1980’lerde yapılan üretim hatalarını tekrarlıyor”

Model 3 üretiminde sorun yaşayan ve iki kere fabrikanın üretimini durdurup üretim hattında geliştirmelerin yapılması gerektiğini açıklayan Tesla Motors’a ilginç bir eleştiri geldi. Uzmanlar, otomobil üreticisinin 1980’li senelerde yapılan üretim hatalarını tekrarladığını söyledi.

Model 3 üretimindeki sorunlar Tesla Motors’un başını ağrıtmaya devam ediyor. Bir süre önce uzman mühendisler tarafından tasarımdaki hatalardan dolayı eleştirilen elektrikli otomobil üreticisi, şimdi de 1980’lerde yapılan üretim hatalarını tekrarladığı iddialarıyla gündeme geldi.

Uzmanların iddialarına göre General Motors’un 1980’lerde fabrikalarında yaşanan hataların aynısını bugün Elon Musk’ın otomobil fabrikalarında da görmek mümkün. Bu sorunlara, üretim hattının son kısımlarında yer alan boyama robotlarının kordinasyon eksikliğinden ötürü bir noktadan sonra araç parçalarını boyamak yerine birbirini boyadığı örneği veriliyor. General Motors bu gibi hatalardan dolayı istediği kadar araç üretememiş ve otomotiv devinin o senelerdeki denemeleri başarısız olarak değerlendirilmişti.

Tesla üretimi hızlandırdı

Tüm bunlara rağmen Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar Model 3 üretiminin hızlı bir şekilde devam ettiğine işaret ediyor. Fabrikadaki bakımın ardından üretimin hiç olmadığı kadar hızlanacağını belirten Musk, bu gibi söylentilerin gerçeği ifade etmediğini ve üretimin daha önceden söylenen seviyeye ulaşacağını dile getirmişti.