https://www.teknoekip.com/sahte-whatsapp-uygulamasi-tum-verilerinizi-caliyor-20464.html

Rusya, güvenli olması nedeniyle Telegram’ı yasaklamaya karar verdi

Telegram, talep edildiği durumlarda yetkililerle kullanıcı bilgilerini paylaşmamasından ötürü Rusya’da yasaklandı. Yetkililer mesajlaşma uygulamasının ‘fazla güvenli’ olduğunu söyledi ve teröristlerin uygulamayı kullanma ihtimalinden ötürü yasaklama kararı aldıklarını belirtti.

Kısa bir süre önce İran’da yaşanan olaylardan ötürü hükümetle karşı karşıya gelen Telegram, şimdi de Rusya’da yasaklanıyor. Ülkenin başkenti Moskova’da bir mahkeme, mesajlaşma uygulamasının kullanıcı bilgilerini ve mesajları yetkililerle paylaşmayı reddetmesinden ötürü ülkede yasaklanması gerektiğine karar verdi. Bu gibi uygulamaların ülke güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirten mahkeme, teröristlerin uygulamayı kullanma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Telegram ile Rusya hükümeti arasındaki gerginlik bir süredir devam ediyordu. Hükümet, şifreli mesajların okunabilmesi için gerekli anahtar kodlarının kendilerine iletilmesini talep etmiş, ancak mesajlaşma uygulaması bu isteği yerine getirmeyi reddetmişti. 4 Nisan tarihine kadar uygulamaya süre tanıyan mahkeme, sürenin dolmasının ardından yasaklama kararı aldı.

Telegram Rusya

Yasaklama kararının gelecek ay uygulamaya koyulacağı düşünülüyor. Mesajlaşma uygulamasının Rusya ve Orta Doğu bölgesinde 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Maalesef bu gibi kararlardan ötürü Telegram’ın birçok kullanıcısını kaybetme ihtimali mevcut. Yasağın uygulamaya koyulmasının ardından VPN ile uygulamaya giriş yapılıp yapılamayacağı henüz bilinmiyor.