12 1

Telefonun Canına Okuyan 11 Hata

Binlerce lira vererek satın aldığımız akıllı telefonların hassas olduklarını kabul etmemek olmaz. Bir dünya para verdiğiniz akıllı telefonun daha uzun süre ve daha verimli halde çalışmalarını istiyorsanız vereceğimiz bu tavsiyeleri aklınızda bulundurmanızda fayda var.


İşte akıllı telefonların daha uzun süre ve daha yüksek performansla kullanılmasını sağlayabilecek başlıklar.

Kendin Yap Önerileri

1

life hack ya da “kendin yap” videoları şayet güvenilir olmayan kaynaklardan geliyorsa,  telefonların görsel veya performans açısından zarar görmesine neden olabiliyor.

Güneşin Altında Savunmasız Bırakma!

2

Telefonu sıcak ile direkt maruz kalacağı bir ortamda bırakmanın sonuçları oldukça ciddi olabiliyor. Batarya’nın ısınması hoş olmuyor! Ayrıca ısınma performansı da düşürüyor. Sistem çiplerinin bile zarar gördüğü de söyleniyor.

Dikkatsiz Şarj

3

Telefonu dikkatsizce şarja takmak, şarj bağlantılarını dikkatsizce yapmak hem telefonun şarj girişine hem de şarj aletine zarar verebilir.

Uygun Olmayan Program Kullanmak

4

Güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama yüklemek telefona çok büyük zararlar verebilir. Performans kaybı, hatalı çalışmalar, kapanma sorunları ve kimlik bilgilerinin çalınması gibi ciddi problemleri de getirebileceğini de unutmamak gerek.

Telefonun İçini Temizlememek

5

Şayet içini açabildiğiniz bir telefona sahipseniz belli sürelerde Toz ve kirden içini temizleyin.

Telefon Elde İken Dışarıda Gezmek

6

Elde duran bir telefonun düşme riski çok yüksektir. Ayrıca kapkaç ile telefonu elinde tutan kişilerden çalınma riski de oldukça fazladır.

Çantada Korumasız Şekilde Bırakmak

7

Kılıflar telefonları sadece kullanım esnasında oluşabilecek durumlardan değil aynı zamanda  çantanın içinde biriken toz ve kirden de korurken, anahtar gibi sert cisimlerden de korur.

Orijinal Olmayan Batarya Kullanmak

8

Kalitesiz bataryalar çok daha çabuk ısınır ve çok daha verimsiz çalışır. Bu durumda ayrıca orijinal bataryasını kullanmıyorsanız telefonunuzun ömrü kısalacaktır.

Taklit Ürünler Kullanmak

9

Kullanılan her tür taklit ürün, telefona zarar veriyor. Bunun sebebi ise bu ürünlerin elektriği ve akımları doğru şekilde iletememeleri olarak açıklanabilir.

Girişlerin Bilinçsiz Temizlenmesi

10

Bilinçsizce telefonu temizlemek ve içine bir şey sokmak soketlerin bozulmasına sebep olacağından; bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederiz.

Arka Cebe Telefon Koymak

11

Arka cepte koyulan telefonlar hem kolay çalınır. Ayrıca hassas olan bu cihazların bükülme riski de oldukça fazladır.