iphone thumb 1

Ebeveynlerin kullandığı uygulamalar çocuklarının gizliliğini tehlikeye atıyor!

Ebeveynlerin çocuklarını takip etmek amacıyla kullandığı uygulamaların ne kadar zararlı olabileceği bir kez daha gözler önüne serildi. Yapılan incelemeler sonucunda TeenSafe isimli bir uygulamanın hem çocukların, hem de ebeveynlerin bilgilerini çaldığı ortaya çıktı.


Teknolojinin imkanlarından yararlanarak çocuklarını korumak isteyen ebeveynler, kişisel bilgileri çalan uygulamaların ağına düşmeye devam ediyor. Siber güvenlik araştırmacısı olan Robert Wiggins, son olarak bu uygulamalar arasına TeenSafe’in de eklendiğini duyurdu.

Gençlerin konumunu ve mesajlaşma alışkanlıklarını takip etmek amacıyla kullanılan TeenSafe’in, yapılan incelemeler sonucunda binlerce kullanıcının hesabından elde edilen bilgileri sunucularda depoladığı ortaya çıktı. Uygulamaya ait olan iki adet Amazon sunucusunu inceleyen Wiggins,sunuculardan birisinde yalnızca test verilerinin bulunduğunu ancak diğerinde gençlerden elde edilen bilgilerin yer aldığını belirtti. Bu bilgiler arasında Apple ID, e-posta adresi, şifreler ve hatta ebeveynlerin e-posta adresleri yer alıyor. Bilgiler kullanılarak gençlerin kişisel amaçla kullandığı birçok hesaba kolaylıkla ulaşılabilir.

TeenSafe, ZDNet’e yaptığı açıklamada kişisel bilgilerin bulunduğu sunucusunu kapattığını ve uygulamayı kullanan kişilere uyarı bildirimi gönderildiğini belirtti. Siz siz olun, çocuklarınızın güvenliğini onlardan çok daha az tanıdığınız uygulama geliştiricilerine emanet etmeyin.