Asgardia

Tarihin İlk Uzay Ülkesi Asgardia’nın Uydusu Yörüngeye Fırlatıldı!

Evrenin ilk uzay ülkesi olmaya aday olan Asgardia ülkesinin ilk uydusu Asgardia-1 dünya yörüngesine fırlatıldı!

Dünya yörüngesinde kurulması planlanan tarihin ilk uzay ülkesi olması planlanan Asgardia’ya dair planlar geçtiğimiz günlerde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen bir sempozyumda açılanmıştı. Dünyanın önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanıp sunulan proje kapsamında 100 bin kişinin bu ülkede yaşaması hedefleniyor.

Dünya üzerinde birçok ülkeden insanın vatandaşlık başvurusu yaptığı Asgardia’ya en çok başvuru Çin’in ardından Türkiye tarafından yapıldı. En çok başvuru yapan Çin’i 29 bin başvuru ile Türkiye oldu. Dünya yörüngesinde kurulacak büyük uzay istasyonu ile yepyeni bir ülke inşa edilmesi planlanıyor. Bilim-kurgu filmlerine konu olan bu gelişme tüm dünya üzerinde merak konusu oldu.

En Çok Başvuru Yapan Şehir İstanbul Oldu!

Dünya üzerinde en çok başvuru yapan 2. Ülke olan Türkiye’den ise en çok başvuru İstanbul’dan yapıldı. 10 binden fazla başvuru yapan İstanbul’u 3 bin ve 2 bin başvuru ile Ankara ve İzmir takip etti. İstanbul’dan başvuru yapanların %77’sinin erkek olması ve %85’nin İngilizce diline sahip olması dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

Kendi oluşturduğu yasalarla yönetilmesi planlanan ve oldukça özgür bir ortam sunan Asgardia dünya yörüngesindeki uzay çöplerinden ve meteorlardan dünyamızı korumaya çalışacak. Adını İskandinav mitolojisinden alan Asgardia yeryüzündne tamamen bağımsız ve özgür bir ortam olacak.

Uluslararası anlaşmalar gereği başvuru sayısı 100 bini geçmesi halinde devlet statüsüne kavuşabilecek bu bağlamda tarihin ilk uzay ülkesi olmaya hak kazanabilecek.