iPhone X nehir

Tam 2 hafta boyunca su altında kalan iPhone X, hala çalışır durumda!

Bir dalgıç, iki hafta önce nehre düşen iPhone X‘i bulmayı ve sağlam bir şekilde sahibine ulaştırmayı başardı. Telefonun hala çalışır durumda olması suya karşı dayanıklılığını gözler önüne seriyor.


Man + River isimli YouTube kanalının sunucusu olan Dallas, çeşitli noktalarda dalış yapmayı ve suyun dibinde eşyalar aramayı seven bir isim. İlginç konseptli videolarında birçok eşya bulmayı ve sahibine ulaştırmayı başaran Dallas, son videosunda nehrin dibinde Apple’ın amiral gemisine rastladı. Akıllı telefonu bulduğuna oldukça heyecanlanan dalgıç, telefonu sudan çıkartmasının ardından dikkatli bir şekilde kuruttu ve sahibine iade etti. Telefonunu iki hafta önce suya düşürdüğünü ve yeni doğmuş bebeğine ait resimlerin telefonla birlikte kaybolduğunu sandığını belirten iPhone kullanıcısı da, bir dalgıcın tamamen şans eseri cihazını bulmasına oldukça sevindi. İşte sıra dışı olayın videosu:

https://youtu.be/U9abmp00Bgg

Olayın tüm detayları bir yana, iPhone X’in tam iki hafta boyunca nehir dibinde kalmış olmasına rağmen çalışabilmesi oldukça dikkat çekici. IP67 sertifikasına sahip olan, yani 1 metrede yaklaşık 30 dakika boyunca durabilen akıllı telefon, su altında iki hafta geçirmesine rağmen sorunsuz bir şekilde çalışarak bu sertifikaların her zaman tutarlı bir sonuç vermediğini bir kez daha göstermiş oldu.

Kaynak