SWORD akıllı telefon kılıfı

Silah ve bomba tespit edebilen akıllı telefon kılıfıyla tanışın: SWORD

Akıllı telefonunuzu silah, bomba tespit edebilen, ayrıca yüz taraması da yapabilen bir cihaza dönüştürmek ister miydiniz? SWORD isimli telefon kılıfı, cihazınıza tüm bu özellikleri ekleyebilir.


Her geçen gün akıllı telefonların marifetine marifet katılıyor. Parmak izi okuyabiliyor, kullanıcısının yüzünü tarıyor ve hatta kamerasıyla uzunluk ölçebiliyorlar. Yeni tanıtılan SWORD isimli akıllı telefon kılıfıyla bu marifetler arasına silah ve bomba tespit etme de eklendi.

Royal Holdings isimli bir şirket tarafından geliştirilen akıllı telefon kılıfı, tanıtım videosunda da detaylı bir şekilde gösterdiği üzere tam 18 adet antene sahip. Kullanıcısının komutuyla birlikte bu antenleri devreye sokan ve hedefine radyo dalgaları gönderen kılıf, geri dönen radyo dalgalarının analizini yapıyor ve hedefindeki kişinin üzerinde silah bulunup bulunmadığını veya bomba taşımadığını bildiriyor.

https://youtu.be/bxR0n_iarQI

Henüz prototip aşamasında olan telefon kılıfı gelecek sene 1250 dolar fiyatla satışa sunulacak. Fiyatının birçok telefondan pahalı olması dikkat çekiyor, ancak bu kılıfın özellikle okul çevresindeki güvenlik güçleri tarafından kullanılması hedefleniyor. Elbette genç bireyleri korumak, ne kadar pahalı olsa da önceliktir.

Kaynak