Sürücüsüz otomobil

Sürücüsüz otomobil teknolojisinin kazaları %75 oranında azaltması gerekiyor

Sürücüsüz otomobil teknolojisinin dahil olduğu kazalardan kaynaklanan güvensizlik durumu, yapılan bir araştırmaya göre yeni teknolojiyle kaza oranı %75 oranında azaltılıncaya dek araçların satışını aşağıya çekmeye devam edecek.


Sürücüsüz otomobillerin bizlere zaman kazandıracağı, otomobil içerisinde başka işlerle ilgilenmemize olanak sunacağı biliniyor. Fakat bu teknolojinin tam olarak gelişmemiş halini kullanan Tesla ve Uber gibi şirketlerin araçları, dahil oldukları kazalarla birkaç sene içerisinde satışa sunulacak sürücüsüz otomobiller hakkındaki fikirleri de oldukça kötü yönde etkiliyor. Yapılan bir araştırma, toplumun sürücüsüz otomobillere karşı şüpheyle yaklaştığını ve bu teknoloji kendini kanıtlayan dek bu şüpheci tavrın devam edeceğini ortaya koydu.

Safer America Self Driving Car

Araştırmada sürücüsüz otomobillerin sıradan otomobillere göre ne kadar güvenli olduğu konusu ele alındı. Güvenilmez, tolere edilebilir ve güvenilir olarak üç farklı kategori hazırlayan araştırmacılar, günümüzdeki otomobillerin tolere edilebilir kategorisinde olduğunu ve sürücüsüz araçların güvenilir kategorisinde olması gerektiğini belirtti. Güvenilir kategorisinde yer almak için ise trafik kazalarının en az %75 oranında düşürülmesi gerektiği tahmin ediliyor.

Sürücüsüz otomobil teknolojisine güvenilmesi satışları da yükseltecek

Araştırmacılar, sürücüsüz otomobillere olan güvenin satışları da büyük oranda etkileyebileceğini düşünüyor. Sadece birkaç sene sonra yollarda sürücüsüz otomobillerin bulunacağını biliyoruz, ancak bu teknolojiye güven duyulmayan bir ortamın var olması hem trafik, hem de sektör açısından oldukça büyük sorunlar yaratabilir.

Kaynak