Steve Wozniak nasıl

Steve Wozniak nasıl biri?

Steve Wozniak nasıl bir insan? Apple’ın kurucu ortaklarından birisi olan Steve Wozniak hakkında bilinmesi gerekenler neler?

Bazı insanlar Steve Wozniak’ın nasıl biri olduğunu merak ediyor. Çünkü Apple’ın kurucularından birisi olan bu adamın pek ön planda olmadığını görüyor ve bunun gizemli kişiliğini öğrenmek istiyor.

Arkadaşlar arasında Woz olarak tanınan Steve Wozniak, oldukça eğlenceli ve paraya düşkün olmayan bir adam. Şunu da bilmekte fayda var ki Apple’ın büyümesine önemli bir katkı sağlayan Woz, şirketin bir anda popülerleşmesinde etkili oldu.

Steve Wozniak nasıl bir kişi?

Steve Wozniak, 11 Ağustos 1950 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde dünyaya geldi. Woz’un babası elektronik alanda kendini geliştirdiği ve bu işler ile ilgilendiği için Woz da şimdiden bu işlere merak sarmıştı. Kısacası teknik detaylara girmeyi, elektronik aletleri incelemeyi seven o aletin içerisindeki sistemi çözmeye çalışan biri olmuştu.

Eğitim hayatını Kaliforniya Üniversitesi’nde yaşayan Woz, ilerleyen dönemlerde bu okulu bırakma kararı aldı. Woz’un bu dönemde yaptığı ilginç olaylardan birisi geliştirdiği mavi kutu ile uluslararası telefon hattından istediği numarayı arayabilmek olmuştu. Bu kutu şu anda müzede yer alıyor.

İlerleyen zamanlarda Steve Jobs ile Steve Wozniak birbirleriyle tanışarak arkadaşlıklarını daha da ilerletirler. Jobs, Woz ile beraber şirket kurabilmek için anlaşma yapmaya çalışır. Woz bu konuya önce sıcak bakmaz fakat sonrasında Jobs tarafından ikna edilir.

Steve Wozniak nasıl

Apple I bilgisayarlarının gelişiminde önemli bir payı olan Woz, Jobs ile birlikte ortak bir iş yapar. Kısacası Woz Apple firmasının ilk bilgisayarını geliştirmeye ağırlık verirken Jobs daha çok işin pazarlama kısmına ağırlık verir.

Zaman ilerledikçe Apple daha büyük bir şirket haline gelir. Woz, elde ettiği parayı kendi zevki için harcayan bir kişi. Yani parayı rahatlıkla harcayan, cimri olmayan bir insan. Woz’un yaşadığı ilginç olaylardan birisi de aldığı uçağı kullanması ve bir süre sonra kaza yapması olur. Kaza yapan Woz, hafıza kaybı yaşasa da sonrasında kendine gelir ve çalışmalarına devam eder.

İlerleyen dönemlerde Apple’dan ayrılan Woz, günümüze kadar pek çok şirket kurmuştur ve bu şirketlerin çoğunu batırmıştır. Woz için önemli olan eğlenmek, kendini geliştirmek ve hayatı yaşamak.