steam incelemelerinde dudugu sadece para verenler calacak 1489183313 1

Steam’da yeni bir radikal karar alındı!

Steam incelemelerinde bundan böyle dışarıdan elde edilen kodlarla oyunu oynayanların yorumuna yer verilmeyecek. İşte diğer detaylar!

Günümüzde en büyük dijital oyun platformu olarak bilinen Steam, yeni bir karar alarak oyun incelemelerinde ciddi bir değişikliğe daha gitti. Bundan böyle oyun incelemelerinde, sadece oyunu Steam üzerinden alanların yorumları gösterilecek.

Bunun nedeni ise oldukça açık. Geliştiriciler, oyunların puanlarının artması için seri numarası hediye etmekte. Ayrıca oyunu oynayan kişi de bunun karşılığında oyunun puanını yükseltmek adına yorum yapmakta. Bu aslında bir dolanbaç olarak görülmekte. Sizlerinde bildiği gibi her yorum gerçeği yansıtmıyor.

Valve de bu durumu engellemek adına oyunu Steam harici kanallar üzerinden satın alan veya hediye olarak alan kişilerin yorumlarına asla yer vermeyecek. Bu kişilerin değerlendirme puanları bile katkı sağlamayacak.

Elbette bu durum ne kadar sağlıklı olacak bilinmiyor. Sonuçta bu organizasyonu tüm herkes dahil değil ve dışarıdan seri numarası ile oyunu alan oynayan kişinin yorumlarına yer verilmeyecek.