Steam yuksek ucret ve hareketlilik gerekcesiyle bitcoin destegini bitirdi

Steam “yüksek ücret ve hareketlilik” gerekçesiyle bitcoin desteğini bitirdi

Dijital oyun platformu olan Steam, sürekli hareket içerisinde olan ve yüksek işlem ücretlerinden dolayı Bitcoin ödeme yöntemini kaldırdı.

Son zamanlarda fiyat olarak ani değişimler yaşayan Bitcoin sürekli ani iniş ve çıkışları gösterirken, Steam’da oyun almak için artık kullanılamayacak.

Özellikle bir iki gün önce 13.000 dolar‘ı aşarak rekor kıran kripto paranın işlem ücreti de beraberinde ciddi bir artış gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin işlemleri kullanıcıların ağları üzerinden 0,20 dolar civarında olurken, günümüzde an itibariyle 20 dolar’ı buldu.

Yüksek ücretlerde yapılan işlem ücretlerinden dolayı, kripto para kullanarak oyun satın alacak Steam kullanıcıları, oyunun ücretinden çok işlem ücreti ödüyorlardı.

Steam, bu durumdan ötürü Bitcoin’in ani değişimlerini ve satın alma işlemlerinin hep yarıda kalmasının bir sorun olduğunu belirterek, oyun almak isteyen kullanıcılarının işlemlerini hızlı bir şekilde yapamadığını ve Bitcoin’in fiyat değişimlerinin çok ani olması üzerine artık desteğin bittiğini duyurdu.

Steam, son açıklamalarında “Kripto paranın “artık mantıksız” bir ödeme seçeneği olduğunu hepimiz biliyoruz” diyerek son noktayı koydu.