Steam her ay 15 milyon yeni kullanici kazaniyor

Steam, her ay 1,5 milyon yeni kullanıcı kazanıyor

Casual Connect sunumu, büyüleyici bir 18 aylık büyümeyi gösteriyor.

Rakip platformların baskısına rağmen Steam, PC oyunlarının ev sahipliği olmaya devam ediyor. Seattle’daki bu yılki Casual Connect’den çıkan rakamlar, şirketin son 18 ay boyunca her ay 1.5 milyon yeni kullanıcı eklediğini ortaya koyuyor.

Valve, yıllar önce kullanıcı tabanının büyüklüğüyle ilgili olarak halk arasında dolaşmaktan vazgeçti. Dolayısıyla, sayıların azalması büyük bir olay. GeekWire, dün yapılan sunumda ön sıraya oturdu ve büyüleyici bir 18 aylık büyüme gösteren birkaç slayt güverte fotoğrafı çaktı.

Valve’nin Tom Giardino, Steam’in Ocak 2016’dan bu yana ilk kez 27 milyon alıcıya imza attığını söyledi. Hizmet, 2015 yılında 8,4 milyon olan, günlük ortalama 14 milyon pik ortalaması aldı. Asya’dan gelen kullanıcı akını da var. Bu bölge, 2017’de bugüne kadar Steam’in satışlarının% 17’sini oluşturuyor.

Steam’in aylık kullanıcı tabanı da yükselmeye devam ediyor. Giardino, bu yıl şimdiye kadar 67 milyon civarında gezinerek Xbox Live’nun 53 milyonun üstünde seyrettiğini söyledi . Burada tüm slayt güvertesini kontrol edebilirsiniz .