Steam de bilinçlendi: Platforma gizlilik ayarları eklendi!

Cambridge Analytica skandalından ötürü kullanıcı gizliliğinin gündemde olması Steam’i de harekete geçirdi. Milyonlarca oyuncuyu bünyesinde barındıran platform, gizlilik ayarları eklendiğini duyurdu.

Valve, Steam’e kullanıcı gizliliğine yönelik bazı ayarların eklendiğini duyurdu. Çoğunlukla oyuncuların kendi profillerini düzenlemesine imkan tanıyan bu ayarlar, oyuncuların profilde görünmesini istediği veya istemediği oyunları seçebilmesini sağlıyor.

Valve bu gizlilik ayarlarının birçok oyuncu açısından gayet kullanışlı olacağının farkında, çünkü bazı oyuncular hangi oyunları oynadığını, hangi oyunlarda saatlerini geçirdiğini arkadaşlarıyla paylaşmak istemeyebiliyor (Sims’e saatlerini harcayan oyuncuların başını salladığını görür gibiyim).

Bunun yanı sıra platforma çevrimdışı görünme özelliği de eklenecek. Özellikle Steam’de bir takıma üye olan oyuncuların işine yarayacak bu özellik, oyunda bulunduğu sırada oyuncuların başkaları tarafından çevrimdışı görünmesini sağlıyor.

Steam

Steam’de nasıl çevrimdışı görünürüm?

Gizlilik ayarlarınızı değiştirmek ve profilinizde görülen oyunları ayarlamak için yapmanız gereken tek şey profil sayfanıza giriş yapmak ve sağ kısımda yer alan Profili Düzenle’ye tıklamak. Bu bölümden tüm ayarlarınızı değiştirebilir, kimlerin oyun bilgilerinizi göreceğini seçebilirsiniz. Valve, oyuncuların çevrimdışı görünmesini sağlayan özelliği kullanıma sunmadı ancak özellik platforma eklendiği an bu bölümden ayarlanacaktır. Maalesef özelliğin ne zaman platforma ekleneceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Steam