spacex uydu testlerine basliyor 1

Starlink Projesi için Space X, Falcon 9 Roketini Gönderdi! (Video)

Elon Musk, tüm Dünya’ya yüksek hızlı internet sağlama amacı ile kurguladığı planına yarın başlıyor. İlk uydular Falcon 9 roketiyle birlikte TS: 17:17’de yola çıktı.

Elon Musk, küresel olarak yüksek hızlı internet sağlama amacı ile Dünya yörüngesine Falcon 9 roketleri ile Starlink projesinin ilk uydularını  Türkiye Saati ile 17:17’de uzaya fırlattı.

Elon Musk‘ın popüler uzay şirketi SpaceX, Dünya yörüngesinden küresel ölçekte yüksek hızlı internet bağlantısı sağlama projesi Starlink’in ilk prototip uydularını yarın uzaya fırlatmaya hazırlanıyor. Şirketin aslen geçtiğimiz Pazar günü için planladığı kalkış, bazı ekstra denetlemelerin yapılabilmesi adına 22 Şubat’a ertelenmişti.

Starlink Projesinin Adımları Neler?

İlk iş olarak İspanya’ya ait “Paz” isimli uyduyu yörüngeye yerleştirmek olacak. Paz, ulusal güvenlik ve bilimsel araştırma gibi konularda araştırma görevi görecek. Starlink projesinin ikinci kısmı için ise Paz ve Starlink uyduları, Kaliforniya’daki Vanderberg Hava Kuvvetleri Üssü’nden fırlatılan projenin ilk videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.