Star Wars Battlefront 2

Star Wars Battlefront 2, oyuncularından özür dilemek için ödüller dağıtıyor

Microtransaction sistemi ile Star Wars Battlefront 2’nin zorlaştırdığının iddia edilmesi üzerine oyun boykot edildi ve binlerce kişi oyunu iade etti. Durumun gittikçe kötüleştiğini gören EA, oyuncuların gönlünü almak için ödüller dağıtmaya başladı.

Birkaç ay önce Star Wars Battlefront 2 oyunu EA’in microtransaction sistemi yüzünden boykot edilmişti. Ödeme yaparak oyunu satın alan kişilerin Darth Vader, Luke Skywalker gibi karakterleri oynamasına hemen izin vermeyen, bu karakterlerin açılabilmesi için yaklaşık 40 saatin oyuna harcanmasını veya (microtransaction üzerinden) ödeme yapılmasını gerekli kılan EA, binlerce kişinin oyunu iade etmesiyle sorun yaşamıştı. Oyuncular, ödeme yaparak satın aldıkları oyunda birkaç karakter için bu kadar fazla oynamak zorunda kalmalarından şikayetçi olmuş, EA’i bu sistem üzerinden para kazanmaya çalışmakla suçlamışlardı. Kısa sürede büyüyen tepkilerle oyuncular yalnızca oyunu iade etmedi, aynı zamanda Battlefront 2 birkaç günde Reddit’te 600 binden fazla olumsuz oy aldı.

EA özür diledi

Tepkilerin büyümesinin ardından oyunun geliştiricileri “Sizi duyduk ve anladık, buna göre davranacağız.” şeklinde açıklama yaptı, ancak oyuncular bunu “zorunlu özür” olarak değerlendirdi ve tepkileri sürdürmeye devam etti. Geliştiriciler ise tepkilerin birkaç özürle yatıştırılamayacağını anlayarak microtransaction sistemini devre dışı bıraktı. Şimdi ise oyunculara ücretsiz ödüller dağıtılıyor.

Oyunculara 4000 kredinin ve 4 adet rastgele seçilen Star Cards’ın bulunduğu loot create dağıtıldı. Bundan dolayı elde edilen ödüllerin farklılık gösterdiği söylenebilir. Oyunu iade eden ve tepki gösteren birçok oyuncunun özür dilenmesinin ardından da oyuna dönmediği biliniyor. Bu ödüllerin bazı oyuncuları geri getirip getirmeyeceğini göreceğiz.