Spotifyun Web Playeri Applein Safari Tarayicisinda Artik Calismiyor

Spotify’un Web Player’ı Apple’ın Safari Tarayıcısında Artık Çalışmıyor

Müzik dinleme servisi olan Spotify artık Apple’ın tarayıcısı Safari’de tam anlamıyla çalışmıyor ve erişim isteyen Safari kullanıcıları, diğer tarayıcılara yöneldiklerini belirtiyor veya Spotify’in masaüstü istemcisini indiriyor.

Yakın kişilere göre son güncellemelerin iki programı uyumsuz hale getirdiği söyleniyor. Spotify forumundaki kullanıcılar, Spotify’i kullandıklarını ancak Apple’ın destek sunmadığını Google Widevine ieçrik şifre çözme modülüyle uyuşmadığını dile getirdiler. Fakat şirket, Safari desteğini yakın zamanda geri getirip getirmeyeceği hakkında sessiz kalarak kötü tarafı oynadı.

Spotify müşteri desteği, Mac kullanıcıları göre “Spotify’i genel anlamda daha iyi bir hale getirmek için her zaman özelliklerini ekleyip kaldırarak test ediyoruz.”,”Web Player’ı artık kullanamadığınız için üzgünüz. Belirli özelliklerin geri gelip gelmeyeceği hakkında bir açıklama yapamayız.”

On Spotify web Safari’nin yer almadığı uyumlu tarayıcılar listesini güncelledi, Chrome 45 +, Firefox 47+, Kenar 14+ ve Opera 32+ içeriyor.

Kullanıcılar Spotify’in resmi olan uygulamalarından herhangi birini kullanıyor ve hizmete erişimi başka tarayıcıları kullanarak kazanabiliyorlar. Bu bakımdan rahatsızlık bir nebzede olsa azalmış durumda.

Safari’yle iletişime geçen bazı yetkililer açıklama yaptığında konuyu güncelleyeceğiz.